14. OBČNI ZBOR

V A B I L O

Spoštovani!Vabim vas, da se udeležite 14. občnega zbora Vinogradniškega društva »Štefan« Sveti Štefan

Občni zbor bo v torek, 7. 5. 2024, ob 18. uri v prostorih kulturno-gasilskega doma Sveti Štefan.

 

Dnevni red :

Sprejem udeležencev1. Pozdrav predsednice

2. Izvolitev delovnega predsedstva

3. Poročila:

O delu društva za leto 2023

Poročilo blagajnikaPoročilo nadzornega odbora

4. Predstavitev plana dela za leto 2024

5. Razprava na poročila

6. Razno

7. Podelitev diplom sodelujočim na ocenjevanju vin vinskega letnika 2023.

 

Vljudno vabljeni.

Predsednica Katarina Čoklc

OCENJEVANJE VIN V VINOGRADNIŠKEM DRUŠTVU SVETI ŠTEFAN 2024

V Vinogradniškem Društvu Sveti Štefan smo na Jožefovo, 19.3.2024, pripravili in izpeljali najpomembnejši dogodek v našem letnem koledarju - ocenjevanje vin, ki je prineslo obilico lepih ocen, raznolikosti okusov in seveda, zmagoslavja.

Letnik 2023 je bil za vinogradnike zelo zahteven. Na splošno so vina sveža, lepo sadna v vonju, po večini suha in zmerno alkoholna, saj leto ni nudilo ravno bogatih sladkorjev.

Petčlanska ocenjevalna komisija je, pod vodstvom Tadeje Vodovnik Plevnik, strokovno in predano ocenila 31 vzorcev, ki so jih prispevali člani našega društva. Med temi vzorci je bilo 27 belih in 4 rdeča vina, s katerimi smo raziskovali pestrost in kakovost našega vinorodnega območja. Najštevilčnejše so vinogradniki dali na ocenjevanje belo zvrst, od sort pa laški rizling, renski rizling, sauvignon, chardonnay, rumeni muškat, kerner, traminec, od rdečih pa je bila najbolj zastopana modra frankinja.

Vsak vzorec je bil natančno preizkušen in ocenjen glede na številne kriterije, vključno z okusom, aromo, barvo in strukturo. Ocenjevalci so izločili 2 vzorca, ki nista ustrezala kriterijem.

Povprečna ocena vseh vzorcev je bila 18,05. Naziv prvak sorte bela zvrst prejme družina Golob, ki je za svoje vino prejela oceno 18,10. Za najboljše vino med vsemi ocenjenimi-naziv šampion, pa je dobila izjemna modra frankinja, z oceno 18,30, ki jo je pridelal vinogradnik Jože Artnak. Njegovo vino je navdušilo ocenjevalno ekipo s svojo kompleksnostjo, bogato aromo in izjemnim okusom, kar je prineslo zasluženo zmago.

Ob tej priložnosti bi radi čestitali vsem sodelujočim vinogradnikom za njihov trud in predanost pri ustvarjanju odličnih vin ter zahvalo vsem, ki so prispevali k uspehu in izpeljavi dogodka.

Ocenjevanje vin v Vinogradniškem društvu Sveti Štefan je priložnost, ki nam predstavi kakovosti našega lokalnega vinarstva in poudari pomen sodelovanja ter skupnega navdušenja nad vrhunskimi lokalnimi vini. V društvu že z nestrpnostjo pričakujemo kaj bo ponudil letošnji letnik v naslednjem letu pa bomo ponovno združili moči in preverilo odličnost letošnjega letnika in našega vinorodnega okoliša.

Čestitke še enkrat članu vinogradniku Jožetu Artnaku za šampiona in vsem sodelujočim za njihov prispevek k uspehu ocenjevanja vin!

 431398537 1121460658882698 4411004463714601782 n1432472306 311197681629457 1420798215948082044 n432389969 395709199872483 4104856869986549166 n 431808371 327531533639175 4633268527147732724 n

 

NEGA MLADEGA VINA IN DELOVNA DEGUSTACIJA

Sveti Štefan, 22.1.2024 - Vinogradniško društvo »Štefan« Sv. Štefan je na Sv. Vincenca dan, zaščitnika vinogradov in vinogradnikov, ko naj bi šel vsak vinogradnik v svoj vinograd in obrezal vsaj tri trte, pripravilo predavanje na temo Nega mladega vina in delovno degustacijo mladih vin

22.1.2024 del degustacija VD Sv.Stefan 1 1

Vinogradniki so v prvem delu poslušali predavanje, ki ga je izvedla Tadeja Vodovnik Plevnik, specialistka za vinarstvo, v drugem delu pa je sledila degustacija vzorcev mladega vina.

Pridelovalno leto 2023 je bilo za vinogradnike zelo zahtevno od nizkih temperatur spomladi, poleti veliko dežja, toča, posledično zahtevno škropljenje, so bili vzrok za hiter razvoj grozdne gnilobe v zadnji fazi dozorevanja grozdja, poleg tega pa je trte prizadela še pozna peronospora. Zato je bilo potrebno prebiranje grozdja, obvezen razsluz, dodajanje selekcioniranih kvasovk, žveplanje, dodajanje dušičnih snovi- hrane za kvasovke, priporočen hiter prvi pretok in pa do sedaj je že skoraj moral biti opravljen tudi drugi pretok.

Ponudba narave je vsako leto drugačna, zato sta pridelava grozdja in kletarjenje iz leta v leto različna oziroma manj ali bolj zapletena.

Delovna degustacija je za vinarje v tem obdobju izredno pomembna, saj prejmejo nasvet in usmeritev za nadaljnjo nego vina, če je karkoli narobe pa tudi nasvet kako vinu pomagati in ga pripraviti na ocenjevanje in seveda tudi za zdravo in zadovoljno uživanje pridelka.

Letos so vinogradniki društva Sv. Štefan prinesli na delovno degustacijo 28 vzorcev različnih mladih vin. Poleg bele in rdeče zvrsti so med vzorci okušali tudi laški in renski rizling, rumeni muškat, kerner, beli pinot, modro frankinjo, sauvignone in chardonnaje. Splošna ugotovitev je, da so se vzorci pokazali za zelo dobre, saj večjih napak ni bilo, našel se je samo en bekser in mogoče malo povišanih hlapnih kislin in pa lepotne napake, kot je grenkoba in pa živahne kisline, ki pa jih vinogradniki lahko hitro odpravijo.

Na splošno so vina sveža, lepo sadna v vonju, po večini suha in zmerno alkoholna, saj leto ni nudilo ravno bogatih sladkorjev. Kako nam bo letos uspelo pokazati naše znanje v kletarjenju pa bomo pokazali na društvenem ocenjevanju vin, ki ga bomo izvedli v mesecu marcu.

22.1.2024 del.deg. VD Sveti Stefan splet 22.1.2024 del. deg. VD Sv. Stefan 5 5   22.1.2024 del degustacija VD Sv.Stefan 4 4

KONCERT - Tanja Zajc Zupan ob 30-letnici

Spoštovani!

Citrarka Tanja Zajc Zupan praznuje 30 let glasbene kariere. Obletnico praznuje s koncerti po Sloveniji. Na koncertu bodo ob ganljivih zvokih citer nastopili

Elda Viler, Ana Dežman, Teja Saksida, David Čadež in klaviaturist Tadej Vasle. Večer bo vodila Tanjina hči Ana.

 

Tanja Zajc

 

Doživeli boste koncert glasbenih presežkov z odličnimi izvajalci in izbrano glasbo, ki jemlje dih. Tanja je za ta večer skrbno izbrala pesmi, ki so priljubljene po vsem svetu: Nora misel, Ne bodi kot drugi, Apres toi, Lastovka, O sole mio, Ne čakaj na maj, Solinar, Felicita, Dimmi quando tu verrai, Vrača se pomlad, Ljubezen za vse dni iz filma Mistralova hči  …

Višek večera bodo čudoviti dueti in preplet vseh nastopajočih. To bo dogodek, ki se dotakne duše in razveseljuje srce.
Cena vstopnic za člane društva je 19 EUR (redna cena vstopnic je 23 €).
Dobite jih lahko pri Katarini 031/604 254.
Vljudno vabljeni.

REZULTATI OCENJEVANJE VIN 2023

v Društvu vinogradnikov "ŠTEFAN" Sveti Štefan, smo uspešno izpeljali Ocenjevanje vin 2023.

 

Vsem, ki ste sodelovali s svojimi vzorci na ocenjevanju iskreno čestitamo.

 

Rezultate si lahko ogledate v priponki.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (rezultati ocenjevanje vin VD Sveti ŠTEFAN 2023.pdf)REZULTATO OCENJEVANJE VIN 2023[ ]172 kB

PREDAVANJE: REZ VINSKE TRTE V LETU 2023 - REZ PO TOČI

Vabimo vas na prikaz

REZ VINSKE TRTE V LETU 2023

REZ PO TOČI,

ki bo v sredo, 15. 2. 2023, ob 12. uri

 

v vinogradu člana Jožeta Artnaka,

(zraven Tanja's Holiday home) Javorje 10, 3263 Gorica pri Slivnici

 

Na kratko bomo obnovili temeljna znanja in vedenja, poudarek bo na rezi po toči. Predavanje s prikazom bo izvedeno na terenu ob trti, predstavljena bo tudi mehka rez in dodatno še varstvo vinske trte.

 

Prikaz rezi vinske trte bo izvedel Marko Breznik terenski kmetijski svetovalec I, KGZS Zavod Maribor.

Varstvo vinske trte pa bo z nami delil Marko Kramer, Metrob.

 

Vljudno vabljeni, da se predstavitve udeležite v čim večjem številu. Seboj pripeljite tudi prijatelja ali soseda, ki bi ga zadeva zanimala.

PREDAVANJE: NEGA MLADEGA VINA Z DELOVNO DEGUSTACIJO

Vinogradniško društvo »ŠTEFAN« Sveti Štefan

 v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor vabi na predavanje:

NEGA (MLADEGA) VINA LETNIK 2022 IN DELOVNO DEGUSTACIJO VIN LETNIKA 2022,

v četrtek, 2. 2. 2023, ob 16. uri v gasilsko - kulturnem domu Sveti Štefan.

 

 Za letnik 2022 strokovnjaki pravijo, da je odličen.

Kako pa je nam uspelo krmariti med vsemi lanskimi vremenskimi nevšečnostmi v aprilu in maju je bilo ogromno vlage, kar se je pokazalo v večji prisotnosti bolezni, predvsem peronospore. V maju je v različnih koncih padala toča, ki je povzročila veliko škode, poznejša suša in septembrske ekstremne padavine pa so povzročile, da je letnik 2022 količinsko eden bolj skromnih.

Kakšno pa je vino, bomo preverili na predavanju in delovni degustaciji, ki nam jo bo pripravila specialistka za vinarstvo na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor ga. Tadeja Vodovnik Plevnik.

Svetovala bo o negi vina in pravilnem kletarjenju ter pripravi vzorcev na ocenjevanje vin.

Vabimo vas, da na delovno degustacijo prinesete vzorce, za katere niste čisto prepričani, da so v redu ali ste odkrili kakšno napako, pa želite slišati še mnenje strokovnjakinje.

Vzorec predstavlja ena vinska steklenica, zaprta s kronskim zamaškom in opremljena z etiketo, na katero zapišite vaše ime in priimek ter sorto.

VLJUDNO VABLJENI

DRUŠTVENO OCENJEVANJE VIN VINOGRADNIŠKEGA DRUŠTVA SVETI ŠTEFAN

Sveti Štefan, 28. 4. 2022 – Vinogradniško društvo Sveti Štefan je 28.4.2022 uspešno izpeljalo 11. društveno ocenjevanje vin. Ocenjevanje je bilo izvedeno v prostorih gasilsko-kulturnega doma Sveti Štefan. Vinogradniško društvo Sveti štefan je še mlado, letos smo zabeležili 13. leto delovanja in pa 11. ocenjevanje vin.  OCENJEVANJE VIN 2022 6

 

Strokovno komisijo je vodila Tadeja Vodovnik Plevnik, ki je v uvodu pohvalila društvo za odlično organizacijo in se zahvalila za zaupanje, ki ga izkazuje društvo njej in ostali ekipi ocenjevalcev. Na pomoč so društvu letos priskočil, upamo da tudi bodoči mladi vinogradniki, ki so spremljali in pomagali, da je ocenjevanje potekalo brezhibno.

Skupno je komisija ocenila 46 vzorcev, od tega je bilo 37 belih vin in 9 rdečih. Izločeni so bili 4 vzorci, predvsem zaradi bekserjev in oksidacije, kar so predvsem napake in se jih da ob primerni skrbi za vino trenutno odpraviti oziroma poskrbeti že v kleti, da do njih ne pride.

Komisija je ob zaključku podala še kratek povzetek ocenjenih vin. Ppri belih zvrsteh ni bilo neprijetnih presenečenj razen zaznav visokih vsebnosti žvepla. Bele zvrsti imajo lepa izhodišča, da zorijo naprej in še dobijo na kakovosti. Posebej je bil pohvaljen eden izmed sauvignonov, kjer je komisija enostavno pozabila izpljuniti ocenjevani vzorec in preprosto uživala v izrednem okusu. To vino je prejelo tudi najvišjo oceno, in sicer 18.30 in je hkrati tudi šampion letošnjega ocenjevanja. Ponosni kletar pa je član društva Mirko Planinšek. Z vrhunskimi ocenami so bili ocenjeni tudi rumeni muškati in renski rizlingi prav tako pa so pohvaljene ostale bele sorte.

Zelo pohvaljena pa je bila tudi rdeča zvrst, kjer je komisija podala oceno, da je lepo taninasto, lepo gladko, harmonično in sveže. Vino je prejelo vrhunsko oceno 18.15, lastnica vina pa je Monika Narat.

Komisija izločila 2 rdeča vzorca, in sicer zaradi oksidacije torej je vino potrebno žveplati oz. zaščititi. Sicer je pri rdečih vinih, modrih frankinjah in modrem pinotu vse v redu. Glede na to, da so vina še dokaj mlada je mogoče zaznati še nekaj neharmonije, v smislu izstopanja še ne popolnoma dozorelih taninov, kar pa bo s pravilnim zorenjem in s časom odpravljeno.

Člani ocenjevalne komisije so se strinjali, da lahko ocenjena vina letnika 2021 ovrednotimo z oceno prav dobro. Povprečje ocenjenih vin letnika 2021 na Svetem Štefanu je 17,93 kar je zelo lepa vzpodbuda za člane oziroma za vinogradnike in kletarje.

Čestitamo vsem, ki ste sodelovali na ocenjevanju in seveda želimo, da bodo ocenjena vina kot tudi vsa ostala lepo zorela v naših kleteh in da bodo našla pot do tistih, ki vino spoštujejo in v njem tudi uživajo

 

OCENJEVANJE VIN 2022 1.OCENJEVANJE VIN 2022 2OCENJEVANJE VIN 2022 4OCENJEVANJE VIN 2022 5OCENJEVANJE VIN 2022 3

 

 

 

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (REZULTATI OCENJEVANJA VIN 2022 VD SVETI ŠTEFAN.pdf)REZULTATI 2022[ ]156 kB

OBVESTILO: OCENJEVANJE VIN 2022

Sveti Štefan, 28. 3 2022

 

Spoštovane vinogradnice in vinogradniki!

 

Vabimo vas na ocenjevanje vin, letnika 2021.

Vzorce za ocenjevanje lahko oddate v sredo, 27. 4. 2022, od 18. do 20ure, v prostorih gasilsko-kulturnega doma Sveti Štefan.

Za ocenjevanje sta obvezni DVEsteklenici vina, (litrska ali 0,75 l),(kronski, navojni ali plutovinast zamašek), ki morata biti opremljeni z naslednjimi podatki:

NALEPKA, NA KATERI JE NAPISANO:

-          IME, PRIIMEK IN TOČEN NASLOV PRIDELOVALCA

-          oznaka vina (zvrst, sorta… npr:, modra frankinja, mešano belo),

-          vinska gorica (Lekmarje, Pečice, Velik vrh …),

Za člane je cena enega vzorca 10 €, pri oddaji več vzorcev, je cena za vsak vzorec 8 ;  nečlani imajo enotno ceno  12 €  po vzorcu.

Članarina tudi za letošnje leto znaša 10 €. Članarino bo mogoče poravnati  pri oddaji vzorcev oziroma na potencialnem občnem zboru društva.

Organizacija ocenjevanja se bo opravljala na osnovi Pravilnika za ocenjevanje mošta in vina, ki ga je sprejel UO Vinogradniškega društva Sveti Štefan.

Ocenjevanje bo opravila strokovna komisija sestavljena iz 5 članov.

Vljudno vabljeni, da se letošnjega ocenjevanja udeležite vinogradniki v čim večjem številu in s čim več vzorci.

Katarina Čoklc

Predsednica

 

SPREJEM VZORCEV ZA OCENJEVANJE

 

sreda, 27.4. 2022 od

18.-20.ure v dvorani kulturno-gasilskega doma Sveti Štefan.

OCENJEVANJE

Kdaj?

Četrtek, 28. 4. 2022

ob 16. uri

 

Kje?

Kulturno-gasilski dom Sveti Štefan

 

CENA

 

10 €/vzorec ZA ČLANE

8€ VEČ VZORCEV

12 €/vzorec ZA NEČLANE

 

ČISTILNA AKCIJA

Spoštovani,

 

V soboto, 2. 4. 2022, bo v občini Šmarje pri Jelšah na območju Krajevne skupnosti Sveti Štefan, organizirana čistilna akcija.

Zbor vseh, ki se boste čistilne akcije udeležili je na Svetem Štefanu, pred gasilskim domom, ob 9. uri.

Udeležbo javite do torka, 29.3.2022, predsedniku KS Ivanu Žaberlu, da poskrbijo tudi za dovolj malic, za vse tiste, ki se boste akcije udeležili.

Vljudno vabljeni vsi člani našega društva, kot tudi vsi ostali, ki vam je mar v kakšnem okolju živimo.

Osnovno usposabljanje za izvajalce ukrepov zdravstvenega varstva rastlin

Spoštovane članice, spoštovani člani VD Sveti Štefan.

 

Obveščamo vas, da bo od 22. 3. do 24.3.2022, izvedeno Osnovno usposabljanje za izvajalce ukrepov zdravstvenega varstva rastlin, preko spleta.

Izvajalec izobraževanja je Kmetijsko gozdarski zavod Maribor.

 

 

V kolikor se bi želeli na izobraževanje prijaviti, nam le to sporočite, da oddamo ali skupno prijavo oziroma smo obveščeni da boste opravljali tečaj. Za člane društa vinogradnikov Sveti Štefan, bo društvo krilo del stroškov usposabljanja.

 

Usposabljanje poteka od 9.-13. ure.

Prijavite se lahko na: elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Za več informacij glede pomoči društva pa kontaktirajte Katarina: 031/604 254

 

Več iformacij na spodnjih povezavah.

 VABILO in URNIK

 

VESELO MARTINOVO!

Drage vinogradnice in vinarke in dragi vinogradniki in vinarji

VESELO MARTINOVANJE!

Naj vam bo veselje ob novi letini vina, ob dobri domači kapljici in danes z obvezno tradicionalno pojedino.

Dvignimo kozarce!

Na zdravje!

MARTINOVO VOILO 2021 splet

 

REZULTATI OCENJEVANJA VIN 2021

Vinogradnice in vinogradniki našega društva.

 

Za nami je uspešno izpeljano društveno ocenjevanje vin, ki smo ga izpeljali 20.5.2021.

Po enoletnem premoru, ki so nam v prejšnjem letu onemogočile izvedbo smo v letošnjem letu le dočakali malo manj stroge ukrepe in ocenjevanje tudi izpeljali.

 

Zbrali smo 38 vzorcev, kar je sicer pol manj kot v prejšnjih letih pa vendar.

Največ je prispelo vzorcev za mešano belo vino, kar 15, sledijo pa mu vzorci Rumenega muškata. 

 

Vina je ocenjevala 5 članska komisija, pod vodstvom Tadeje Vodovnik Plevnik iz Kmetijskega zavoda Maribor, člani pa so bili: Igor Horvat, Jurij Gunzek, Radijko Plengič in Katarina Čoklc.

Komisija je ocenila 31 vzorcev belih vin in 7 vzorcev rdečih vin.

Izločeni so bili 3-je vzorci, in sicer zaradi etilacetata, 4etilfenolov in H2S.

 

Iskrene čestitke in zahvala vsem, ki ste s svojimi vzorci sodelovali na letošnjem ocenjevanju, predvsem pa čestitke novemu društvenemu šampionu za najboljše ocenjeno vino, ki je postal Mirko Planinšek s Tramincem.

 

 

 

 

 

 

VABILO- OCENJEVANJE VIN 2021

Spoštovane vinogradnice in spoštovani vinogradniki,

 

po enoletnem premoru, bomo letos ponovno organizirali ocenjevanje vin, in sicer 20.5.2021.

Vzorce nam lahko prinesete 19.5.2021, od 18.-20. v gasilski dom Sveti Štefan.

 

Vljudno vabljeni.

 

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (VABILO-ocenjevanje 2021.pdf)VABILO-ocenjevanje 2021.pdf[ ]173 kB

LETINA 2020, SMERNICE IN POSEBNOSTI PRI KLETARJENJU

Spoštovane vinogradnice, spoštovani vinogradniki,

 

letošnje pestro leto nam je prekrižalo kar nekaj načrtov, sploh tistih, kjer se srečamo in kaj novega naučimo.

Ker se hitro bliža čas trgatve in ker tudi letos ne bo možno predavanje v živo, si lahko na spodnji povezavi ogledate predavanje LETINA 2020, SMERNICE IN POSEBNOSTI PRI KLETARJENJU, ki ga je pripravila strokovnjakinja za vinarstvo pri KGZ Maribor Tadeja Vodovnik Plevnik.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EwqUJ6HN5jM&t=1s

 

Želim vam uspešno in veselo predvsem pa zdravo trgatev, čim bolj zdravo grozdje in čimbolj kvaliteten proizvod, katerega upam, da bomo lahko ocenili v letu 2021.

 

Katarina Čoklc

 

PRIPOROČILO ZA VARSTVO VINSKE TRTE PRED PERONOSPORO IN OIDIJEM

V nadaljevanju objavljamo priporočilo za varstvo vinske trte, ki so ga pripravili na Metrobu.

 

V zadnjih dnevih aprila in prvih dnevih maja se je zaradi nižjih temperatur razvoj vinske trte nekoliko ustavil tako, da zaostajamo za preteklim letom za nekaj dni. Ker je bila vsota efektivnih temperatur na večini opazovalnih postaj strokovne službe  že dosežena, lahko pride do prvih okužb s peronosporo ob naslednjih večjih padavinah in otoplitvi.     

Vinogradnikom svetujemo, da v naslednjih dnevih opravijo prva redna škropljenja varstva pred peronosporo in oidijem vinske trte.

Proti peronospori priporočamo uporabo sredstva Delan PRO v odmerku 3 l /ha, proti oidiju pa sredstvo Sercadis v odmerku 150 ml /ha. Škropilni brozgi lahko dodamo še 1 – 2 kg močljivega žvepla Kumulus.

Za vitalnejšo rast trte priporočamo dodajanje dušično foliarnega gnojila na osnovi rjavi morskih alg Algovital Plus 2-3l/ha, ali Folwin v odmerku 2-3 l /ha ali Vitanica Si 1,5 -2l/ha.

 Vsa tri sredstva so primerna tudi v primeru stresnih situacij (temperaturna nihanja, mraz veter, toča, …) za regeneracijo in obnovo tkiva po poškodbah. Novo foliarno gnojilo - bistimulator Vitanica Si na osnovi zelenih morskih alg (Ecklonia maxima) in silicijevih kislin, ki poleg stresnih situacij pripomore rastlini k večji odpornosti pred patogeni, saj silicij učvrsti celice rastlinskega tkiva; zelene morske alge pa pripomorejo k boljšemu razraščanju korenin  posledično tudi boljšo in kvalitetnejšo rast nadzemnega dela ter pripomore k regeneraciji oz. obnovi rastlinskega tkiva po različnih mehanskih poškodbah.

Odmerek Vitanice Si je 1,5-2l/ha, in sicer v obdobju intenzivne rasti poganjkov in listja ter ob zorenju plodov – grozdja.

V primeru nižjih temperatur kombinacija Vitanica Si 2l/ha in Vitanica MC 1,lL/ha po izkušnjah iz tujine pozitivno vpliva na zmanjšanje poškodb na rastlinah od mraza.

10. OBČNI ZBOR

VABILO

 

Spoštovani!

 

Vabim vas, da se udeležite 10. občnega zbora

Vinogradniškega društva »Štefan« Sveti Štefan

 

Občni zbor bo v nedeljo, 28. 4. 2019, ob 10.30 uri

v prostorih kulturno-gasilskega doma Sveti Štefan.

 

Dnevni red :

Sprejem udeležencev

1.            Pozdrav predsednice

2.            Izvolitev delovnega predsedstva

3.            Poročila:

             O delu društva za leto 2018

             Poročilo blagajnika

             Poročilo nadzornega odbora

4.            Predstavitev plana dela za leto 2019

5.            Razprava na poročila

6.            Razno

7.            Podelitev diplom sodelujočim na ocenjevanju vin vinskega letnika 2018.

 

Vljudno vabljeni.

 

Priponke:
Prenesi to datoteko (VABILO OZ-DRUŠTVA  2019.doc)VABILO[ ]384 kB

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information